0470-222 01

info@salongglobe.se

Smedjegatan 3, 352 46 Växjö

Peruk/Toupé

Vi hjälper dig som av någon anledning behöver hårersättning, toupe’ eller hel peruk. Att tappa sitt hår kan vara känslomässigt laddat, ofta känns det skönt för kunden att med hjälp av en hårersättning se ut som innan man tappade sitt hår.  Vi träffar dig i avskild miljö där vi kan jobba ostört.  Hårersättningar finns i många olika utföranden och prisklasser. Det finns olika typer av syntethår och naturhår. 

Hårersättningar finns i en mängd utföranden, från kortklippta frisyrer till långa längder, alla olika färger och kvalitéer.

Orsaken till att man har peruk eller toupé kan t ex. vara:

genetiskt, ärftligt håravfall

alopecia, sjukdom som gör att du tappar håret helt eller delvis.

Biverkning vid cellgiftsbehandling. Man tappar håret en tid till följd av starka mediciner, håret växer sedan ut igen efter avslutad behandling.

Det finns ett standardsortiment av hårersättningar, hittar man inget i det sortimentet som passar kan man göra en ”måttbeställning”, en hårersättning gjord exakt efter kundens huvudform, form på håret, färg, längd, täthet, vitandel mm.

Om du har en diagnos, t ex Alopeci eller genomgår cellgiftsbehandling och tappar ditt hår kan du få bidrag från Region Kronoberg.

Nuvarande bidragsnivå är :

För kroniskt håravfall 6000 kr + moms/år.

För tillfälligt håravfall 3000 kr + moms/år.

Kontakta din läkare för mer information.   

En frisör med fokus på hälsa och miljö

Att jobba grönt

Vårt gröna tänk genomsyrar hela verksamheten på olika sätt. Vår ambition är att erbjuda modern hårvård som belastar miljö och hälsa så lite som möjligt.

Ekologiska Produkter

Vi på Globe arbetar till exempel med Maria Åkerberg som har 100% vegetabiliska och ekologiska hudvårdsprodukter tillverkade i Sverige för oss som lever i nordiskt klimat.

0470-222 01

info@salongglobe.se​

Smedjegatan 3, 352 46 Växjö