Om Salong Globe

Hos oss får du professionella behandlingar med hög kvalité och engagemang i en rofylld miljö. Vi lyssnar, diskuterar, ger förslag och rekommendationer för att du ska trivas med din frisyr. Vi vill vägleda dig till en så skonsam behandling som möjligt beroende på utgångsläge och önskemål.

Vårt gröna tänk genomsyrar hela verksamheten på olika sätt. Vår ambition är att erbjuda modern hårvård som belastar miljö och hälsa så lite som möjligt.

Välkommen! 
/Lena, Jolanta, Amela och Thilda

Lena

Mästare och ägare av salongen

Jag älskar mitt kreativa yrke med både färg och form. Att skapa individuellt anpassad design är ett förtroende och en privilegium. Det är en förmån att få vara entreprenör just här just nu i detta fantastiska yrke som nu är på väg in i en hållbar epok.

  • Gesällbrev (1989) och Mästarbrev (2004)
  • Egen frisörverksamhet: 1991-2008
  • Lärarexamen inriktning hantverk frisör, Göteborgs universitet 2007.
  • Utbildad i grundläggande ekologisk hudvård, Axelssons Göteborg och Dermanord.
  • Examinerad nagelteknolog (OPI)
  • Undervisat på Kungsmadskolan frisör- och skönhet och hälsa-programmet 2007-2013.
  • Konstnär, har medverkat i utställningar på gallerier och olika företag i Växjö. Målar gärna tavlor på beställning.

Jolanta

Gesäll

Jolanta har jobbat med oss sedan december 2015. Hon kommer från Lettland men bor sedan 2010 utanför Växjö med sin familj. Jolanta har 15 års erfarenhet av yrket, hon har jobbat på flera olika salongen i Lettlands huvudstad Riga.

Jolanta har mycket god känsla för färg, form och detaljer. Hon uppskattas av kunderna för sitt engagemang och sin noggrannhet. Hon jobbar deltid och finns på salongen onsdag-fredag.

Amela

Trainee nivå 2

Amela har 6 års erfarenhet av frisöryrket. Hon är utbildad i Albanien, där hon drev egen skönhetssalong. Hon har även jobbat i Italien.

Nu lever hon sin dröm i Sverige sedan november 2016 då hon kom hit med sina döttrar. Amela tränar intensivt på Svenska och utvecklas snabbt.

I hemlandet jobbade hon som damfrisör, nu tränar hon intensivt för att bli riktigt bra även på herrklippningar. 

Det bästa hon vet är bröllops- och festfrisyrer, hon är mycket kreativ och en mästare på flätteknik.

Thilda

Trainee nivå 2

Thilda har nu avlagt examen från frisörutbildningen och klarat delprovet. Traineeutbildning är en färdighetsträning efter gymnasieutbildningen som avslutas efter 3000 arbetade timmar med gesällbrev. Thilda är mycket säker i sina grunder och handleds under traineetiden efter behov vid mer avancerade arbetsuppgifter.

Thilda älskar att vara kreativ och arbeta med händerna, hon känner verkligen att hon har hittat rätt.

Vi ser fram emot att träffa dig