Skip to main content

Om Salong Globe

Hos oss får du professionella behandlingar med hög kvalité och engagemang i en rofylld miljö. Vi lyssnar, diskuterar, ger förslag och rekommendationer för att du ska trivas med din frisyr. Vi vill vägleda dig till en så skonsam behandling som möjligt beroende på utgångsläge och önskemål.

Vårt gröna tänk genomsyrar hela verksamheten på olika sätt. Vår ambition är att erbjuda modern hårvård som belastar miljö och hälsa så lite som möjligt.

Välkommen! 
/Lena, Amela & Tuva-Li.

Lena

Mästare och ägare av salongen

Jag älskar mitt kreativa yrke med både färg och form. Att skapa individuellt anpassad design är ett förtroende och ett privilegium. Det är en förmån att få vara entreprenör just här just nu i detta fantastiska yrke som nu är på väg in i en hållbar epok.

  • Gesällbrev (1989) och Mästarbrev (2004)
  • Egen frisörverksamhet: 1991-2008
  • Lärarexamen inriktning hantverk frisör, Göteborgs universitet 2007.
  • Utbildad i grundläggande ekologisk hudvård, Axelssons Göteborg och Dermanord.
  • Examinerad nagelteknolog (OPI)
  • Undervisat på Kungsmadskolan frisör- och skönhet och hälsa-programmet 2007-2013.
  • Konstnär, har medverkat i utställningar på gallerier och olika företag i Växjö. Målar gärna tavlor på beställning.

Amela

gesäll

Amela kommer från Albanien där hon drev egen skönhetssalong. Hon har även jobbat i Italien och nu lever hon sin dröm i Sverige sedan november 2016 då hon kom hit med sina döttrar. Amela tränar intensivt på Svenska och utvecklas snabbt. 

Efter 5 år hos oss på GLOBE klarade Amela delprov och gesällprov under våren 2022. Hon har nu en Svensk frisörlicens. Det bästa hon vet är bröllops- och festfrisyrer, hon är mycket kreativ och en mästare på flätteknik.

Jag älskar GLOBE och vår ambition att ligga i framkant med hälsa och miljö. Jag får jobba varierat med både damer och herrar vilket är mycket roligt. Det är också kul och lätt att sälja våra fina produkter.

Tuva-Li

Trainee
Tuva-Li är en av våra traniees på salongen. Hon har precis tagit studenten efter 3 år på frisörlinjen på Kungsmadskolan. Tuva-Li har varit hos oss som elev under sin utbildning och fortsätter nu sin resa mot gesällen hos oss!
.
Mitt mål är att lära mig så mycket som möjligt om frisöryrket. Det roligaste med yrket är att man får nya utmaningar varje dag och det gillar jag! Att få träffa många fina kunder är också en fördel som jag verkligen tycker om!

Vi ser fram emot att träffa dig