Om Salong Globe

Hos oss får du professionella behandlingar med hög kvalité och engagemang i en rofylld miljö. Vi lyssnar, diskuterar, ger förslag och rekommendationer för att du ska trivas med din frisyr. Vi vill vägleda dig till en så skonsam behandling som möjligt beroende på utgångsläge och önskemål.

Vårt gröna tänk genomsyrar hela verksamheten på olika sätt. Vår ambition är att erbjuda modern hårvård som belastar miljö och hälsa så lite som möjligt.

Välkommen! 
/Lena, Jolanta, Amela, Thilda, Tuva-Li & Lea.

Lena

Mästare och ägare av salongen

Jag älskar mitt kreativa yrke med både färg och form. Att skapa individuellt anpassad design är ett förtroende och ett privilegium. Det är en förmån att få vara entreprenör just här just nu i detta fantastiska yrke som nu är på väg in i en hållbar epok.

  • Gesällbrev (1989) och Mästarbrev (2004)
  • Egen frisörverksamhet: 1991-2008
  • Lärarexamen inriktning hantverk frisör, Göteborgs universitet 2007.
  • Utbildad i grundläggande ekologisk hudvård, Axelssons Göteborg och Dermanord.
  • Examinerad nagelteknolog (OPI)
  • Undervisat på Kungsmadskolan frisör- och skönhet och hälsa-programmet 2007-2013.
  • Konstnär, har medverkat i utställningar på gallerier och olika företag i Växjö. Målar gärna tavlor på beställning.

Jolanta

Gesäll

Jolanta har jobbat med oss sedan december 2015. Hon kommer från Lettland men bor sedan 2010 i Växjö med sin familj. Jolanta har 15 års erfarenhet av yrket, hon har jobbat på flera olika salonger i Lettlands huvudstad Riga.

Jolanta har mycket god känsla för färg, form och detaljer. Hon uppskattas av kunderna för sitt engagemang och sin noggrannhet. Hon jobbar deltid och finns på salongen onsdag-fredag.

Jag har alltid valt naturliga produkter så vår värdegrund här på jobbet passar mig mycket bra. Jag gillar att vi kan blanda frisöryrkets kreativa delar med produkter som gynnar båda människa och miljö. Vi har roliga och varierade personalaktiviteter, det uppskattar jag mycket!

 

Amela

gesäll

Amela kommer från Albanien där hon drev egen skönhetssalong. Hon har även jobbat i Italien och nu lever hon sin dröm i Sverige sedan november 2016 då hon kom hit med sina döttrar. Amela tränar intensivt på Svenska och utvecklas snabbt. 

Efter 5 år hos oss på GLOBE klarade Amela delprov och gesällprov under våren 2022. Hon har nu en Svensk frisörlicens. Det bästa hon vet är bröllops- och festfrisyrer, hon är mycket kreativ och en mästare på flätteknik.

Jag älskar GLOBE och vår ambition att ligga i framkant med hälsa och miljö. Jag får jobba varierat med både damer och herrar vilket är mycket roligt. Det är också kul och lätt att sälja våra fina produkter.

Thilda

Gesäll

Thilda började hos oss redan som elev när hon gick gymnasiet, och har sedan 2018 då hon tog studenten jobbat på GLOBE. I februari 2020 avslutade hon sin traniee period med att ta gesällbrev. 

På GLOBE får jag en mer hållbar syn på yrket, dessutom också en insyn i företaget där jag kan vara delaktig och vara med och påverka. Möjligheten att kunna vara flexibel med arbetstider tycker jag är skönt! Och såklart så älskar jag kunskapen om att veta vad jag säljer till mina kunder!

Tuva-Li

Elev

Tuva-Li är en av våra elever på salongen, hon går sista året på Kungsmadskolan och kommer att vara hos oss på praktik på Fredagar. Vill du boka tid hos vår elev Tuva-Li så bokar du elevbehandling.

Mitt mål är att lära mig så mycket som möjligt om frisöryrket. Det roligaste med yrket är att man får nya utmaningar varje dag och det gillar jag! Att få träffa många fina kunder är också en fördel som jag verkligen tycker om!

Lea

Elev

Lea är en av våra elever på salongen, hon går andra året på Kungsmadskolan och kommer att vara hos oss på praktik på Torsdagar. Vill du boka tid hos vår elev Lea så bokar du elevbehandling.

Jag älskar att arbeta med händerna, därför blev frisöryrket ett perfekt val för mig! Att möta olika kunder och deras personligheter är väldigt givande och något jag tycker är kul! På Globe lär jag mig dessutom mer och hållbara produkter!

Vi ser fram emot att träffa dig