Om Salong Globe

Hos oss får du professionella behandlingar med hög kvalité och engagemang i en rofylld miljö. Vi lyssnar, diskuterar, ger förslag och rekommendationer för att du ska trivas med din frisyr. Vi vill vägleda dig till en så skonsam behandling som möjligt beroende på utgångsläge och önskemål.

Vårt gröna tänk genomsyrar hela verksamheten på olika sätt. Vår ambition är att erbjuda modern hårvård som belastar miljö och hälsa så lite som möjligt.

Välkommen! 
/Lena, Jolanta, Amela, Thilda och Karin.

Lena

Mästare och ägare av salongen

Jag älskar mitt kreativa yrke med både färg och form. Att skapa individuellt anpassad design är ett förtroende och ett privilegium. Det är en förmån att få vara entreprenör just här just nu i detta fantastiska yrke som nu är på väg in i en hållbar epok.

  • Gesällbrev (1989) och Mästarbrev (2004)
  • Egen frisörverksamhet: 1991-2008
  • Lärarexamen inriktning hantverk frisör, Göteborgs universitet 2007.
  • Utbildad i grundläggande ekologisk hudvård, Axelssons Göteborg och Dermanord.
  • Examinerad nagelteknolog (OPI)
  • Undervisat på Kungsmadskolan frisör- och skönhet och hälsa-programmet 2007-2013.
  • Konstnär, har medverkat i utställningar på gallerier och olika företag i Växjö. Målar gärna tavlor på beställning.

Jolanta

Gesäll

Jolanta har jobbat med oss sedan december 2015. Hon kommer från Lettland men bor sedan 2010 i Växjö med sin familj. Jolanta har 15 års erfarenhet av yrket, hon har jobbat på flera olika salonger i Lettlands huvudstad Riga.

Jolanta har mycket god känsla för färg, form och detaljer. Hon uppskattas av kunderna för sitt engagemang och sin noggrannhet. Hon jobbar deltid och finns på salongen onsdag-fredag.

Jag har alltid valt naturliga produkter så vår värdegrund här på jobbet passar mig mycket bra. Jag gillar att vi kan blanda frisöryrkets kreativa delar med produkter som gynnar båda människa och miljö. Vi har roliga och varierade personalaktiviteter, det uppskattar jag mycket!

 

Amela

Trainee nivå 2

Amela har 6 års erfarenhet av frisöryrket. Hon är utbildad i Albanien, där hon drev egen skönhetssalong. Hon har även jobbat i Italien. Nu lever hon sin dröm i Sverige sedan november 2016 då hon kom hit med sina döttrar. Amela tränar intensivt på Svenska och utvecklas snabbt. 

I hemlandet jobbade hon som damfrisör, nu tränar hon intensivt för att bli riktigt bra även på herrklippningar. Det bästa hon vet är bröllops- och festfrisyrer, hon är mycket kreativ och en mästare på flätteknik.

Jag älskar GLOBE och vår ambition att ligga i framkant med hälsa och miljö. Jag får chans att utbilda mig mot svenska gesällbrevet för att bli en riktigt skicklig dam- och herrfrisör. Det är också kul och lätt att sälja våra fina produkter.

Thilda

Gesäll

Thilda började hos oss redan som elev när hon gick gymnasiet, och har sedan 2018 då hon tog studenten jobbat på GLOBE. I februari 2020 avslutade hon sin traniee period med att ta gesällbrev. 

Thilda älskar att vara kreativ och arbeta med händerna, därför känns detta yrket som en fullträff för henne!

På GLOBE får jag en mer hållbar syn på yrket, dessutom också en insyn i företaget där jag kan vara delaktig och vara med och påverka. Möjligheten att kunna vara flexibel med arbetstider tycker jag är skönt! Och såklart så älskar jag kunskapen om att veta vad jag säljer till mina kunder!

Karin

Gesäll

En positiv och glad person som älskar sitt jobb som frisör. Under sina 20 år i yrket har hon alltid gillat att utbilda och uppdatera sig för att kunna leverera hög kvalté. Karin är mån om att kunden alltid ska känna sig nöjd och i fokus.

Karin finns i vårt GLOBE-deamteam på; måndag, onsdag, fredag och varannan lördag.

Att jobba på GLOBE är kul, här får jag möjlighet att utvecklas i mitt yrke. Den höga ambitionen med hållbarhet och olika utbildningar inom produktkemi tilltalar mig mycket. Det är kul att få vara en del av ett team som strävar framåt med tydliga mål.

 

Vi ser fram emot att träffa dig