Fossilfri hårvård

Fossilfria alternativ för el och bränsle debatteras i media. Bilar som går på el, biogas,  vätgas och el som utvinns av sol, vind och vatten. Fossila material är ju en ändlig resurs och är svår för naturen att bryta ner därför ska dessa nu fasas ut. 

Hur är det med ditt schampo, är det fossilfritt? Jo visst, fossila råvaror används i så väl shampo som balsam. Samlingsnamnet på denna råvara är ”Mineralolja”, den kan också heta Vaselin, paraffin, paraffinum liquidum, mienral oil, ozokerit, E 905, petrolatum, Medicinsk vitolja, vit menaralolja eller ett antal andra namn. 

Fortsätt läsa

Året på GLOBE

Tänk va mycket nytt vi fått uppleva och lära oss detta pandemins år, ord som riskgrupp, flockimmunitet och frustrationen av att inte få krama om nära och kära.

Fortsätt läsa

Hälsokost för huden

Vad förväntar du dig av ett schampo?
Göra håret rent eller lite mer?

När andra världskriget tog slut sprutade industrierna
ut en massa nya härliga produkter. Vi bytte såpa mot
schampo, damerna fixade sin frisyr med spray och
herrarna smorde håret med Pommada och Brylcreme.
Sedan dess har hyllmetrarna i butikerna mångdubblats,
vi slukar dessa underbara hygienprodukter som fyller
(!!) våra badrumsskåp.

Fortsätt läsa

Kembanta

Kembanta

Min första bloggtext får heta ”kembanta”, ett ord jag hörde av en kund innan jul. ” – jag ska börja kembanta” sa hon. Ordet fastnade, ett bra och talande uttryck, tack du okända kund för ett bra ord!

Hon har fattat, tänkte jag och välkomnade henne till GLOBE. 

Fortsätt läsa

Årskrönika GLOBE 2019

Årskrönika GLOBE 2019

I backspegeln känns 2019 som ett väldigt intensivt år, många härliga möten med nya och gamla kunder. Många positiva reaktioner på våra milda/naturliga produkter. En vanlig kommentar är: -Varför jobbar inte alla frisörer så här? Ja, det kan man fråga sig…
Vårt fokus för 2020 kommer att ligga på att stärka vårt varumärke; ”Hållbar hårvård”.
Tänk att vi fortfarande är ensam i vårt segment inom frisörbranschen, när hela samhället flödar över med ”hållbart”, ”miljövänligt” och ”giftfritt”. Vi kan inte annat än att se fram emot det nya decenniet.

Fortsätt läsa

  • 1
  • 2