0470-222 01

info@salongglobe.se

Smedjegatan 3, 352 46 Växjö

Hos oss på Salong Globe i Växjö

Njut av våra rena produkter och behandlingar som gynnar både människa och miljö. I försäljningssortimentet har vi produkter som är 100% vegetabiliskt basterade, tillverkade av rena naturliga råvaror. Vi strävar efter att hela vår verksamhet skall belasta miljön så lite som möjligt, ett arbete som ständigt pågår. Vi har allt från kemfärg med väteperoxid (mildast möjligt) till växtfärg. Vår bredd gör att vi kan hjälpa alla kunder med alla typer av önskemål. 
Allergiker ska känna sig trygga, både kemikalier och naturliga ämnen (citron, pollen) kan orsaka allergi. Vi vet vad våra produkter innehåller och kan ge alla en trygg behandling. 

 Vi erbjuder lugn miljö med låg ljudnivå i ljusa och rymliga lokaler. Upplev en avkopplande stund, en oas i vardagens höga tempo. Behandlingen får guldkant med en skön massage av rygg och huvud som ingår. Vår unika fön; Silent Wind hjälper oss att hålla en låg ljudnivå samtidigt som utrustningen också är miljövänlig.

Vi tar oss lite extra tid att lyssna och ge individuellt anpassade råd. Hos oss kopplar du av, trivs och blir snygg. En salong som skiljer sig från mängden.

Att jobba grönt

Vi har inställningen att hjälpa kunden till en så skonsam behandling som möjligt. Vi vill ge kunden moderna behandlingar som är så lite hälso- och miljöbelastande som idag är möjligt. T ex har vi tre olika färgprodukter att välja mellan, vi har också 100% vegetabiliska baserade produkter så din dagliga hårvård blir som skonsam som möjligt. Vi ser oss som hälso- coh miljömedvetna, moderna och kreativa. Detta "tänk" genomsyrar hela verksamheten, t ex har vi 100% förnybar el från TELGE energi, eko kaffe och te till kunderna, energisnåla och tystare fönar, miljövänliga rengöringsmedel och dito-papper i skivaren. Vi tror på att " många bäckar små" till slut gör skillnad.  

Silent Wind - vår ekologiska hårfön

Utrustningen är en Italiensk innovation tillverkad för att minska energiförbrukningen, sänka den elektromagnetiska stålningen, sänka koldioxidutsläppen och göra så att föningen blir tystare och mer hygienisk för både kund och frisör.

Lena Janlöv

Olivia Heinbäck

Thilda Lim

Jolanta Figueroa Grossi

Jag älskar mitt kreativa yrke med både färg och form. Att skapa individuellt anpassad design är ett förtroende och en privilegium. Det är en förmån att få vara entreprenör just här just nu i detta fantastiska yrke som nu är på väg in i en grön epok.

  • Gesällbrev (1989) och Mästarbrev (2004)
  • Egen frisörverksamhet: 1991-2008
  • Lärarexamen inriktning hantverk frisör, Göteborgs universitet 2007.
  • Utbildad i grundläggande ekologisk hudvård, Axelssons Göteborg och Dermanord.
  • Examinerad nagelteknolog (OPI)
  • Undervisat på Kungsmadskolan frisör- och skönhet och hälsa-programmet 2007-2013.
  • Konstnär, har medverkat i utställningar på gallerier och olika företag i Växjö. Målar gärna tavlor på beställning.

Olivia har jobbat hos oss som elev sen HT 2015, nu är hon trainee. Vi handleder henne efter behov, behandlingen tar numera lika lång tid som oss andra.  Olivia brinner för frisöryrket, hon är mycket nyfiken och vill gärna prova nya saker.

Att jobba som trainee innebär att hon ska färdighetsträna 3000 timmar innan hon kan avlägga sitt yrkesbevis, gesällbrevet. 
Nu har Olivia jobbat 2000 tim vilket innebär sista steget i färdighetsträningen.

Thilda börjar sitt sista utbildningsår till hösten på Kungsmadskolans frisörprogram hon älskar att vara kreativ och att arbeta med händerna, känner att hon verkligen hittat rätt!

Thilda är bokningsbar redan nu i sommar och under hösten jobbar med oss alla torsdagar och fredagar. Vill du boka Thilda, välj behandlingar som börjar med "elev", t ex "elev-klipp".

Jolanta har jobbat med oss sedan dec-2015. Hon kommer från Lettland men bor sedan fem år tillbaka utanför Växjö med sin familj. Jolanta har 12 års erfarenhet som frisör, hon har jobbat på flera olika salonger i Lettlands huvudstad Riga. 

Jolanta ha mycket god känsla för färg, form och proportioner då hon även gått 5 år i konstskola. Jolanta kommer att jobba onsdag- fredag på salongen. Jolanta pratar svenska, lettiska, ryska och spanska. Jolantas priser ligger på gesällnivå.

En grön salong i Växjö

0470-222 01

info@salongglobe.se​

Smedjegatan 3, 352 46 Växjö

Salong Globe