0470-222 01

info@salongglobe.se

Smedjegatan 3, 352 46 Växjö

Hos oss på Salong Globe i Växjö

Njut av våra rena produkter och behandlingar som gynnar både människa och miljö. I försäljningssortimentet har vi produkter som är 100% vegetabiliskt basterade, tillverkade av rena naturliga råvaror. Vi strävar efter att hela vår verksamhet skall belasta miljön så lite som möjligt, ett arbete som ständigt pågår. Vi har allt från kemfärg med väteperoxid (mildast möjligt) till växtfärg. Vår bredd gör att vi kan hjälpa alla kunder med alla typer av önskemål. 
Allergiker ska känna sig trygga, både kemikalier och naturliga ämnen (citron, pollen) kan orsaka allergi. Vi vet vad våra produkter innehåller och kan ge alla en trygg behandling. 

Vi erbjuder lugn miljö med låg ljudnivå i ljusa och rymliga lokaler. Upplev en avkopplande stund, en oas i vardagens höga tempo. Behandlingen får guldkant med en skön massage av rygg och huvud som ingår. Vår unika fön; Silent Wind hjälper oss att hålla en låg ljudnivå samtidigt som utrustningen också är miljövänlig.Vi tar oss lite extra tid att lyssna och ge individuellt anpassade råd. Hos oss kopplar du av, trivs och blir snygg. En salong som skiljer sig från mängden.

Att jobba grönt

Vi har inställningen att hjälpa kunden till en så skonsam behandling som möjligt. Vi vill ge kunden moderna behandlingar som är så lite hälso- och miljöbelastande som idag är möjligt. T ex har vi tre olika färgprodukter att välja mellan, vi har också 100% vegetabiliska baserade produkter så din dagliga hårvård blir som skonsam som möjligt. Vi ser oss som hälso- och miljömedvetna, moderna och kreativa. Detta ”tänk” genomsyrar hela verksamheten, t ex har vi 100% förnybar el från TELGE energi, eko kaffe och te till kunderna, energisnåla och tystare fönar, miljövänliga rengöringsmedel och dito-papper i skivaren. Vi tror på att ” många bäckar små” till slut gör skillnad.  

Silent Wind – vår ekologiska hårfön

Utrustningen är en Italiensk innovation tillverkad för att minska energiförbrukningen, sänka den elektromagnetiska stålningen, sänka koldioxidutsläppen och göra så att föningen blir tystare och mer hygienisk för både kund och frisör.

Lena

Mästare

Lena älskar mitt kreativa yrke med både färg och form. Att skapa individuellt anpassad design är ett förtroende och en privilegium. Det är en förmån att få vara entreprenör just här just nu i detta fantastiska yrke som nu är på väg in i en hållbar epok.

  • Gesällbrev (1989) och Mästarbrev (2004)
  • Egen frisörverksamhet: 1991-2008
  • Lärarexamen inriktning hantverk frisör, Göteborgs universitet 2007.
  • Utbildad i grundläggande ekologisk hudvård, Axelssons Göteborg och Dermanord.
  • Examinerad nagelteknolog (OPI)
  • Undervisat på Kungsmadskolan frisör- och skönhet och hälsa-programmet 2007-2013.
  • Konstnär, har medverkat i utställningar på gallerier och olika företag i Växjö. Målar gärna tavlor på beställning.
Thilda

Trainee nivå 1

Thilda har nu avlagt examen från frisörutbildningen och klarat delprovet. Hon börjar
som trainee hos oss 18/6. Traineeutbildning är en färdighetsträning efter
gymnasieutbildningen som avslutas efter 3000 arbetade timmar med gesällbrev. Thilda
är mycket säker i sina grunder och handleds under traineetiden efter behov vid mer
avancerade arbetsuppgifter.
Thilda älskar att vara kreativ och arbeta med händerna, hon känner verkligen att hon har hittat
rätt. Thilda jobbar på trainee-nivå.

Jolanta

Gesäll

Jolanta har jobbat med oss sedan dec. 2015. Hon kommer från Lettland men bor sedan 5 år tillbaka utanför Växjö med sin familj. Jolanta har 14 års erfarenhet av yrket, hon har jobbat på flera olika salongen i Lettlands
huvudstad Riga. Jolanta har mycket god känsla för färg, form och detaljer. Hon uppskattas av kunderna för sitt engagemang och noggrannhet.
Jolanta jobbar deltid och finns på salongen måndag och onsdag-fred.
Jolanta jobbar på gesällnivå.

Amela

Trainee nivå 3

Amela, Vårt nyaste tillskott i teamet. Hon har 6 års erfarenhet av frisöryrket. Hon är utbildad i Albanien, där hon drev egen skönhetssalong, hon har även jobbat i Italien. Nu
lever hon sin dröm i Sverige sedan november 2016 då hon kom hit med sina döttrar. Amela tränar intensivt på Svenska och utvecklas snabbt. I hemlandet jobbade hon som
damfrisör, nu tränar hon intensivt för att bli riktigt bra även på herrklippningar. Det bästa hon vet är bröllops- och festfrisyrer, hon är mycket kreativ och en mästare på
flätteknik. Amela jobbar just nu på Traineenivå.

En frisör med fokus på hälsa och miljö

0470-222 01

info@salongglobe.se​

Smedjegatan 3, 352 46 Växjö