0470-222 01

info@salongglobe.se

Smedjegatan 3, 352 46 Växjö

Färgning/Slingning

Färg är magiskt, en ny hårfärg kan verkligen förändra en person helt. De färgförändrande behandlingarna är många. För att underlätta har vi  delat upp färgbehandlingarna i ”färg” och ”sling”.

När man jobbar med slingteknink tar det längre tid än om man bara färgar håret med en enda färg. Tiden det tar för oss att färga 1,5 cm utväxt jämfört med att göra slingor i ett långt hår skiljer sig enormt därför finns olika alternativ för hårlängd och teknik. Vet du inte vad du vill ha välj ”sling-alternativet” för din hårlängd , så anpassar vi i efterhand. Är du osäker eller har frågor ring eller skriva en kommentar i kommentarsfältet.
”kort hår” : 5-10 cm längd, till öronen.
”mellanlängd” : 10-25 cm längd, max ner till axlarna.
”Lång längd” 25-50 cm längd, nedanför axlarna ner på ryggen.

Vet du med dig att du har extremt tjockt hår lämna gärna en kommentar om detta.

Vi har dessutom tre olika typer av färg att jobba med, oxidationsfärg, new generation och växtfärg, ett unikt utbud som vi är ensamma om i Växjö. Vi lyssnar av dina önskemål och väljer sedan så skonsam behandling som möjligt utifrån ditt utgångsläge, förutsättningar och önskemål.

Vi är en av få frisörer i Sverige som jobbar med växtfärg proffessionellt på menyn. Växtfärg betyder att vi färgar hår med 100% växtbaserad färg, malda delar av
olika växter; ex vis lawsonia, cassia, amla, jathropha, indigo, walnut, kaffebönspulver eller rödbetspulver. I 1000 tals år har människan använt pigmentrika växter för att färga hud och hår,
denna produkt skadar varken hår, hälsa eller miljö. Växtfärgen är som en stärkande kur dess glans och färg håller extremt bra då pigmenten inte skadar håret. Växtfärg finns i ett begränsat antal färger från svagt rågblond, via guldblond- guldbrun till starkt kopparröd. Vissa växtfärger täcker även vita hår. Växtfärg tvättas inte bort och kan i vissa fall vara svår att bleka bort.

”Sköl hemma”

Växtfärg har en verkningstid på mellan 30 min. och 4 timmar. Du kan därför välja om du vill stanna kvar i salongen hela verkningstiden så att vi sköljer och torkar
ditt hår eller om du vill gå hem och skölja håret hemma för att kunna utnyttja verkningstiden bättre. Växtfärgen ”mognar”. När växtfärgen är nygjord kan de se transparent och ljusare ut, efter ca 4-6 dagar
har oxidationsprocessen (kontakten med syre) gjort att växtpigmenten fått sin slutgiltiga färg. Färgen upplevs då mörkare och mer fyllig än första dygnen. Planera därför din växtfärg så den hinner mogna klart tills du ska vara fin.

New generation kallas en speciell typ av intensivtoning . Den är syntetisk (ej naturbaserad) men är helt mild mot ditt hår. Efter en färgning känns håret mjukt, friskt och starkt som efter en inpackning. Denna färg innehåller inget oxidationsmedel eller andra ämnen som ”öppnar upp” hårstrået, färgen fäster i ytskiktet på ditt hårstrå med hjälp av plus- och minusladdningens dragkraft. Färgen håller bra, täcker vitt hår 80-100% , tvättas inte bort och har extremt hållbar glans. Denna färg kan vara svår att bleka bort särskilt de mörkare färgerna. Färgen innehåller inte väteperoxid, PPD, ammoniak, silicon, parfym eller PEG-
oljor, detta gör den mild och skonsam för ditt hår och din hälsa. Färgen finns i alla nyanser, enda begränsningen är att man inte kan ljusa upp hår med denna typ av produkt.

Oxidationsfärg är den mest använda färgprodukten i världen idag, den har oändliga möjligheter och bra prestanda men pigmenten den innehåller är känt allergiframkallande och den sliter håret. Socialstyrelsen avråder färgning om du är under 16 år. Vår färg är mildare, den innehåller inte PPD, ammoniak eller resorcinol. Den senaste färgformulan kom ut i augusti 2017 och är framtagen med omtanke om hälsan, för att vara så skonsam som möjligt.

Original Minerals är en oxidationsfärg fri från PPD, ammoniak och resorcinol. 

Växtfärg 100% natulig produkt. Malda delar av olika växter blandas med hett vatten. ( Läs mer under rubriken ”Växtfärg”. )

Vid uppljusning jobbar vi med parabenfri blekning från Baldacci.

En frisör med fokus på hälsa och miljö

Att jobba grönt

Vårt gröna tänk genomsyrar hela verksamheten på olika sätt. Vår ambition är att erbjuda modern hårvård som belastar miljö och hälsa så lite som möjligt.

Ekologiska Produkter

Vi på Globe arbetar till exempel med Maria Åkerberg som har 100% vegetabiliska och ekologiska hudvårdsprodukter tillverkade i Sverige för oss som lever i nordiskt klimat.

0470-222 01

info@salongglobe.se​

Smedjegatan 3, 352 46 Växjö